Vihdoin ja viimein on tämä miehelleni jo heti alkuvuodesta aloittamani villapaita valmiina. Tilaustyöt ja muut kiireellisemmät työt ajoivat tämän ylitse; pätkän silloin, toisen tällöin olen kutonut. Nyt tilaustöiden valmistuttua pystyin keskittymään paitaan paremmin ja tein sen valmiiksi asti.

Paita on aloitettu helmasta; etu-ja takakappaleen tein kainaloihin asti ja jätin odottamaan. Samoin kudoin hihat kainaloihin, jonka jälkeen yhdistin kaikki silmukat puikoille ja kudoin yläosan yhtenä kappaleena. Ainoaksi ommeltavaksi saumoiksi jäi siis pienet "tuuletusreiät" kainaloiden alla.

Mallineuleesta halusin saman tyylisen kuin omassa villatakissani, väritys on rauhallisempi ja miehisempi sekä raidat tasalevyiset. Jokaisen raidan välissä on yksi kerros nurjaa, joten työ vetäytyy hiukan lyhyemmäksi. Kyllähän tämän tiesin ja yiritin hihan pituudessa huomioida, mutta silti villapaidan kastelun ja kuivatuksen jälkeen oli hihat venähtäneet aivan liian pitkiksi. Purkaminen ei innostanut; olisinhan joutunut purkamaan koko yläosan päästäkseni lyhentämään hihoja. Päätin siis ottaa hihoista palat pois: poimin silmukat puikoille poistettavan osuuden molemmilta puolilta ja leikkasin ja purin pätkän pois. Sitten silmukoin hihan takaisin paikoilleen. Aikaa tuohonkin kului usemanpi tunti ja tarkkana sai koko ajan olla, mutta lopputuloksesta tuli yllättävän siisti. 

Malli: oma

Lanka: Novita Florica

Puikot: 3,5 mm Knit Picksin pyöröt

Langanmenekki. 461 g