Minulle tuli marraskuussa tilaus täyspitkistä villasukista, jotka tilaaja halusi lahjaksi kevättalven morsiamelle. Toiveina väreistä luonnonvalkoinen ja vaaleansininen ja romanttiset sukista tietysti toivottiin. Rauhassa sain ideoita pyöritellä ja tekniikoita testata, kun sukilla ei mikään kiire ollut. Muutamat sydänsukathan on täällä vilahdellut - ne on ollut harjoitelmia tosikoitokseen.

Olihan noissa tikuttelemista. Nilkkaan asti tein molemmat sukat erikseeen sukkapuikoilla (kärjestä siis aloitin),  sitten otin kummatkin sukat yhtäaikaa pyöröpuikoille. Ei tarvinnut sitten huolehtia siitä tuleeko esim.  levennykset samalla tavalla molempiin. Polveen asti meni aika nopeasti, mutta sen jälkeen oli sukat saaneet jo sen verran leveyttä, että työ ei välillä tuntunut etenevän ollenkaan. Uskomaton tunne sitten olikin, kun vihdoin sain ylhäällä silmukat päättää. Tosin vielä oli edessä sydänten kirjominen silmukoita jäljitellen. Pieniä sinisiä sydämiä on yhteensä 120 kpl, joten pistelyä riitti.

Mutta lopputulos oli kyllä vaivan arvoinen. Nyt onkin sitten vuorossa vielä yksi vaikea osuus; sukat pitäisi postittaa tilaajalle. Noiden tekeminen oli jo niin haastavaa, että jonkinlaista luopumisen tuskaa tulen kokemaan.

Malli: oma (etuosan sydänpalmikko muokattuna kirjasta Kauneimmat neulemallit, yläosan sydänpitsi Neulojan käsikirjasta)

Lanka: Novita Nalle aloevera

Puikot: 3 mm ruusu- ja ebenpuiset sukkapuikot + Knit Picksin 3 mm pyöröt

Langanmenekki: 320 g

 

Kahdet Lapin sukatkin tilauksesta on valmistunut, tällä kertaa punaisena äidlle ja tyttärelle.

Malli: oma/perinne

Lanka: Novita Nalle

Puikot: 3 mm ebenpuiset sukkapuikot

Langanmenekki: 95 g + 74 g

 

Eilen illalla valmistui kypärähuppu miehelle kelkkakypärän alle. Tänään se kävi jo tositoimissa ja hyvin oli kuulema toiminut ja lämmittänyt.  Mies ei suostunut mannekiiniksi ja hänen tuuraajansa on hiukan pienempi kokoinen, joten toimii tällä mallilla villapaitanakin.

Malli: Easy Balaclava

Lanka: Novita Wool

Puikot: 3 mm Knit Pickisn pyöröt

Langanmenekki: 86 g

 

Nyt on puikoilla sukat miehelle tico ticosta, toinen sukka on pian kärkikavennuksissa. Mukavan tuntuista lankaa kutoa, tuota tulee varmasti jalostettua sukiksi useampikin kerä.